Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οδηγίες σχετικά με την εκδήλωση GNU/Linux Installfest


Όσοι αποφασίσετε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, αφού πρώτα συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω, ρίξτε μια ματιά στα πρακτικά θεματάκια που ακολουθούν και αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06-04-2013, στις 10:00 π.μ,.στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου.

Εσείς το μόνο που θα χρειαστεί να φέρετε (εκτός από την καλή σας διάθεση και την όρεξη σας για μάθηση) είναι ο υπολογιστής σας. Αν πρόκειται για σταθερό υπολογιστή αρκεί να φέρετε το κουτί της κεντρικής μονάδας μιας και καλώδια, πληκτρολόγιο, ποντίκι έχουμε εμείς στα εργαστήρια. Αν πρόκειται για laptop μη ξεχάσετε το τροφοδοτικό σας. 

Προσοχή είναι πολύ σημαντικό να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των κρισίμων δεδομένων του υπολογιστή σας (Έγγραφα, Φωτογραφίες, Βίντεο, Τραγούδια, emails, κλπ) πριν την εκδήλωση. Οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά είναι απειροελάχιστες, άλλα παρόλα αυτά είναι υπαρκτές (αν για παράδειγμα κοπεί στιγμιαία το ρεύμα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι πιθανό να υπάρξει πρόβλημα). Ούτως ή άλλως είναι απαραίτητο να έχουμε αντίγραφα ασφαλείας των κρίσιμων δεδομένων μας οπότε, κάντε τον κόπο...

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Τόσο οι καθηγητές και οι μαθητές της εικονικής επιχείρησης, όσο και τα μέλη του GreekLug (Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ) που θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη για να την υποστηρίξουν τεχνικά την εκδήλωση θα προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Τα μέλη του GreekLug θα έχουν μαζί τους τρεις διαφορετικές διανομές GNU/Linux (ελαφριά, μέτρια, σχετικά βαριά) διαφορετικών απαιτήσεων σε υλικό (hardware). Μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές της εικονικής επιχείρησης πληροφορικής του ΕΠΑΛ θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε την πλέον κατάλληλη για τον υπολογιστή σας και θα την εγκαταστήσουν παρέα μαζί σας.

Η εγκατάσταση στους υπολογιστές των συμμετεχόντων στην εκδήλωση θα γίνεται παράλληλα στα τρία εργαστήρια πληροφορικής του σχολείου (υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν μέχρι και 45 υπολογιστές).

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης (διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά) θα υπάρξει σύντομη ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ στο περιβάλλον του νέου λειτουργικού συστήματος και θα λυθούν απορίες.

Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι "χαλαρή", δεν πρόκειται δηλαδή για "μάθημα" με την κλασική έννοια του όρου αλλά για μια βιωματική / συμμετοχική εμπειρία αλληλεπίδρασης με το GNU/Linux και το ΕΛ/ΛΑΚ γενικότερα. 

Τέλος, επειδή πάρτυ χωρίς "τσίμπημα" δεν είναι πάρτυ, εγώ (Φίλιππος) θα φτιάξω ένα κέικ, ο Δημήτρης (Μυλωνάς) μια σοκολατόπιτα, ο Κώστας (Γρέκος) ένα δεύτερο κέικ, ο Θόδωρος (Ντίρλης) θα φτιάξει καφέ φίλτρου. Αν και μόνο αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε κι εσείς με όποιον τρόπο νομίζετε σε αυτόν τον συμμετοχικό μπουφέ (αναψυκτικά, χυμοί, κουλουράκια, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες, πιτάκια, κλπ είναι ευπρόσδεκτα ).

Καλή αντάμωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου