Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση για συμμετοχή...

Αγαπητοί φίλοι,

Οι μαθητές της Εικονικής Επιχείρησης Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Πολυγύρου και οι καθηγητές μας, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δράση:

«Ελάττωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση παλιού εξοπλισμού πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου» 

Ειδικότερα, στα πλαίσια της δράσης αυτής μπορείτε, αντί να έχετε τον παλιό σας υπολογιστή να αραχνιάζει σε κάποιο πατάρι ή να σκονίζεται σβηστός σε κάποιο γραφείο, να τον δωρίσετε στην «Εικονική Επιχείρηση του ΕΠΑΛ Πολυγύρου».

Εμείς, θα ελέγξουμε τον εξοπλισμό αυτόν και
  • αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει θα του εγκαταστήσουμε μια ελαφριά διανομή GNU/Linux και θα τον τοποθετήσουμε σε κάποιο εργαστήριο ή στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας για να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς 
  • αν δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει θα τον αποσυναρμολογήσουμε, θα κρατήσουμε τα χρήσιμα κομμάτια του για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση και θα πάμε τα υπόλοιπα για ανακύκλωση στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου. 

Όλη η διαδικασία θα καταγραφεί αναλυτικά σε κάθε στάδιο της οπότε εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε από το blog μας (http://greenpcepalpolyg.blogspot.com) την τύχη του εξοπλισμού που δωρίσατε.

Μάλιστα στα σχέδια μας είναι, με τον εξοπλισμό που θα προκύψει από την συνεισφορά σας, να δημιουργήσουμε ένα αποθετήριο υλικού πληροφορικής (hardware) από το οποίο θα μπορούν να εφοδιάζονται με ανταλλακτικά, ανάλογα με τις ανάγκες τους και τη διαθεσιμότητα, όλα τα σχολεία του Πολυγύρου και γιατί όχι, όλου του Νομού Χαλκιδικής.

Τέλος, για εσάς που έχετε έναν παλιό υπολογιστή που λειτουργεί μεν αλλά πάει αργά προγραμματίζουμε ένα Σαββατιάτικο πρωινό του Μάρτη (ίσως του Απρίλη) μία ανοιχτή συνάντηση κατάστασης GNU/Linux στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου. Στην συνάντηση αυτή, με την βοήθεια της «Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ», θα εγκαταστήσουμε ανάλαφρες διανομές GNU/Linux, οι οποίες θα κάνουν τον υπολογιστή σας να «ξανανιώσει». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αν υπάρχει συμμετοχή, οπότε δηλώστε ενδιαφέρον στο fkoutsakas@gmail.com.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου